post

Vores erfaringer med ankring

anker-i-bequia

Vi er efterhånden ret trygge ved at ligge for anker også når det blæser kraftigt. Det kan give nogle ordentlige hug i båden når kæden strammes op, men ankeret holder godt fast. Vi har set flere både drive for eget anker og moring bøje, og det er ikke sjovt (specielt ikke i 16-18 ms).

 

Et godt råd til jer der skal på tur til Carribien, køb jer et godt anker der kan få godt bid i en hård bund. Glem alt om CQR ankre i hvertfald CQR kopier, dem der bliver leveret med feks. Bavaria kan kun anvendes som vægtklods, ikke som anker.  Der er mange der bruger CQR da de har et godt ry, men måske lidt for over vurderet ry, med 40-60 m kæde ude på 4-5 m vand holder selv et middelmådigt anker måske. Dem der bruger CQR har altid rigtig meget kæde ude for at holde fast (mere end 5 gange dybden) . Desuden kan det tage flere forsøg at få bid i bunden.

Bruce ankere ser ud til at holde bedre, men i hård bund og hård vind holder de ikke for godt, en del drev for dem i Bequia. En norsk båd smed i stedet et 5 kg lettere delta anker og så holdt han sig godt fast også i 18 ms vind.

Brug pengene på et godt og moderne anker, Rocna, Delta eller Manson Supreme de graver sig godt ned i bunden med det samme og bliver der. Vi har lagt i 18 ms vind på 5 m vand og 25 m kæde for vores Rocna Anker uden ankeret rokkede sig det mindste. Vores Rocna anker vejer 20 kg, vi har 50 meter 8 mm kæde. Dette har indtil nu været tilstrækkeligt.

Se mere om Rocna ankre på www.rocna.com