post

Barolo er nu ankommet til Dragør (Etape Løgstør-Hals-Dragør)

Efter vi sejlede fra Løgstør d. 16-06-2016, har vi sejlet ca. 160 nm hvoraf næsten halvdelen har væres for motor. På vores afrejse dag var der ingen vind, så vi sejlede for motor hele vejen til Hals, hvor vi ankom kl. 16.45 efter en lidt kedelig sejlads ud gennem Limfjorden.
Den 16-06-2016 var iøvrigt Barolo’s 10 års fødselsdag, da det var 10 år siden vi overtog hende fra ny.
I Hals fik vi besøg af Henriette og Christian til aftensmad, det var en hyggeligaften og det gælder jo om at få noget kvalitetstid med dem inden vi drager afsted sådan for alvor.

Næste morgen sov vi længe  (det trængte vi til) og vi fik først morgenmad omkring kl.9. Vi kan godt mærke på kroppen, at specielt den sidste månedstid har tæret på både kræfter og psyke, da der har været alt for meget der skulle “ordnes”.
Men nu da vi er kommet afsted glæder vi os til at der falder ro over daglig dagen.

DSC_0071

Vi sejlede fra Hals kl. 10.20 fredag d. 17-06-2016, med kursen sat mod Dragør. Der var helt vindstille så den gik derudaf for motor. Dagen gik med læsning og Heine fik undervisning i nat signaler fra skibe og navigationsmærker, så han var forberedt op den kommende nats sejlads.

DSC_0073

I følge vejrprofetterne skulle der komme lidt vind hen på eftermiddagen, men ført kl. 19:40 havde vi vind så vi kunne slukke motoren (vi var ud for Anholt). Vinden var svag og kom fra NW (ret agten fra), så vi kunne lige holde en 3-4 kn fart.

DSC_0078

Men der var lovet mere vind i løbet af natten og det fik vi :-). Langsomt øgede vinden fra 4 ms til omring 13-15 ms fra omkring midnat. Huhej hvor det gik. Vinden kom ret agten fra og nu var der igen kommet gang i den tungt lastede Barolo, som til trods for vægten tog nogle gevaldige surf ture på bølgerne, på vej ind mod Helsingør. Helle var gået nej for at sove, men det var vist ikke så let da der var langt fra roligt i båden. Men Helle forsøgt at sove, fik Heine en lektion i Nat sejlads og i brug af AIS, således at han kunne vurdere eventuelle fare fra de mange erhvervsskibe der strøg forbi os.
Kl. 02:30 havde vi Kronborg om styrbord og sejlene blev trimmet ind til halvvindssejlads, vi valgte at rebe noget ind på sejlende da vi ikke ville kom alt fortidligt indtil Dragør. Til trods for de godt rebede sejl, fløj vi afsted og ind imellem havde vi 3 kn. medstrøm så GPS viste ind imellem omkring de 10 kn.
Vi ankom til Dragør havn kl 06:37 og efter lidt tid fik vi fundet en plads og gik til køjs efter et hurtigt morgenmåltid. Kl. 11.00 hørte vi trin på dækket og de viste sig at det var Heidi og Tobias der overraskede os med en dejlig morgenmad. Kort efter kom også Per og Britt (Heidis sviger familie) og vi alle har haft nogle hyggelige timer med frokost i båden.

Vi forventer at blive i Dragør de næste 10 dage, hvor den står på fejring af Heidi som bliver student på mandag og næste weekend står den på studenterfest.
Der er jo som altid også lidt at gøre på båden og Dragør er jo et dejligt sted at klare dette.