Stadig på st. Martin 5-5-2009

Da vejret ikke viser sig fra sin bedste side i disse dage og da vi ikke ønsker at starte turen med alt for hårdt vejr, så vi valgte at tage endnu en dag her på st. Martin. 

I nat og i løbet af dagen har vi haft en konstant vind på 10-12 m/s og op mod 20 m/s når en squall flyver over os. Vejret lige nu kan bedst sammenlignes med en blæsende dansk efterårsdag, hvor vandet står ned i fede stråler og vinden river i håret (hvis man har noget). Den enseste forskel er at vi har 30 graders varme i luften, så det hjælper da lidt på det.

Der var flere norske både der sejlede herfra idag og det kunne over radioen melde om 25-40 kn vind ( 12-20 m/s) og lidt krappe bølger på 2-3 m. når de kom fri af øerne.
Her i Carribien er vi vandt til Vind og bølger som dette, men det er lidt mere træls når man har dem på hårde bidevind (det giver lune saltvands bade i cockpitet)
Vi kan mærkre at foråret er kommet og de relativt høje dønninger, vi i løbet af vinteren, har haft fra Nord er mere eller mindre forsvundet. De bølger vi har nu er mindre og genereret af de lokale vinde og ikke fra storme i nord atlanten.

Vi håber at der kommer lidt mere ro over det i morgen og vinden stabilisere sig så vi undgår de mange squals der har været idag, for det har været en ret våd fornøjelse.

Nærmere følger i morgen.