post

Jul på Bequia – Juleaften i underbukser

Tusind tak for de mange julehilsner vi har fået.

 

Der er sket en del siden vi sidst lod høre fra os. Før jul flyttede vi ankerplads fra den nordlige del af bugten, til en mere idyllisk plads i den sydlige del af Admirality Bay. Vi ligger nu for anker på 3 m vand over turkis blåt vand. Vi har under 100 m ind til stranden.

 

Vi ligger sammen med en 30-40 andre skandinaviske både i denne del af bugten og børnene bader og leger sammen dagen lang. Vi er 3 danske både og 2 svenske både, 1 finsk og rigtigt mange norske både. Efterhånden betragtes vi som halvt norske, men vi regner os dog stadig for en dansk båd.
Den 23. december var alle børnene til fødselsdag på stranden ved Jørgen fra Emblem (Norsk), han blev 14 år. Det var en rigtig god fødselsdag med en masse konkurrencer og leg.

I går den 24 dec. var vi alle os skandinaviske både inviteret til julegløg ved en norsk dame der hedder Marianne, som er bosat på Bequia. Dette har været en fast tradition på Bequia i mange år og der plejer at deltage mellem 100 og 200 mennesker.

Marianne er blevet alvorligt syg, hun har kræft i bugspytkirtlen og var derfor hjemme i norge. Hendes søn og eks. mand havde dog valgt at gennemføre julesammenkomsten og havde derfor inviteret os alle. I går formiddags fik vi så en VHF melding fra Mariannes eks mand at Mariannes tilstand var alvorligt forværret og familien var kaldt til norge og derfor var nødt til at aflyse arrangementet. Hvilket alle selvfølgelig havde forståelse for.

 

Vi arrangerede derfor en hurtig sammenkomst i et forladt hotel kompleks der ligger ret inden for os.

Hver især medbragte vi drikkevarer og det endte med at vi var en 60-70 stykker der mødtes derinde, og det var da også rigtigt hyggeligt. Vi dansede om juletræ hvor der blev sunget norske og danske jule sange. Juletræet var ikke et rigtigt juletræ men en kokos der var begyndt at skyde blade ud og pyntet med en nissehue. Hyggeligt var det i hvert fald.

 

Efter sammenkomsten var det ud i Barolo og forberede julemiddagen som bestod af Andebryst, med rødkål, hvide og brunede kartofler samt en god dansk sovs. Det var i forvejen varmt i båden (30 c) og det blev ikke mindre varmt af alt det madlavning. Kokken svedte en del Pyha…

Julemiddagen blev for den mandlige del besætningen indtaget i underbukser som eneste beklædning, og vi svedte stadig.

Efter middagen blev der danset om Barolo’s juletræ indtil besætningen ikke kunne klare mere, hvorefter det var tid til at pakke gaver op. Børnene havde allerede fået deres julegave inden vi sejlede over atlanten, men der var dog flere gaver til hver. Børnene syntes dog der manglede lidt gaver i forhold til hvad der plejer, men juletræet var jo heller ikke så stort så mængden af gaver og træets størrelse passede perfekt sammen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag d. 25. dec. står den på afslapning. I eftermiddag starter Heidi, Henriette og Hans på PADI dykkerkursus.

 

De sidste dage har det blæst op til 16 ms og vi håber snart på at vinden ligger sig lidt, da det efterhånden er ved at vær lidt uroligt i båden. En del både har drevet for anker elle moring bøje, men Barolos anker holder endnu.