Fredag d. 20-06-2008 Aalborg-Grenaa med et par uheld undervejs

I dag havde vi vækkeuret til at ringe kl 6:30 hvor vi stod op og gjorde båden klar til sejlads. Vi sejlede fra Aalborg marina kl. 7:30 (ungerne sov stadig). Broerne blev passeret kl 8:10.
Ved Vensysselværket satte vi sejl med kurs mod Hals. Vinden var ret frisk 10-15 mS, så vi sejlede mellem 7 og 9 knob for rebet fok.
 
Da vi næsten var ved Mou ville Hans afprøve vindmøllen, og det viste sig at vinden nu var stabil og kraftig nok til at der rent faktisk blev produceret strøm (op til 25A).
Glæden varede dog kort, da vindmølle tårnet, i et pust på > 15 mS, lagde sig op af sø gelænderet. Beslaget i den ene skråstiver var revet løs. Hurtigt fik vi det fikset i det beslaget kun var skruet på røret, hvilket tilsyneladende ikke var godt nok. Hans ringede til Karen, ved LP yacht i Mou, for at køre om der var nogen ved dem der kunne svejse i rusfristål (det var der heldigvis) og ca. kl 11:00 lagde vi til i Mou. Vi begyndte straks at afmontere skrå stiverne til tårnet og kort efter blev Hans afhentet af Henrik fra LP-Yacht. Efter 30 min havde Frits fra LP-yacht svejset stængerne og Hans var tilbage i båden og vindmølles tårnet blev rejst igen. Vi spiste en hurtig frokost og sejlede fra Mou kl. 12:30.
 
Kursen var sat mod Greenå og vi strøg afsted i den friske vind. Undervejs til Grenå friskede vinden ydereligere og søen var lidt krap. Der begyndte at komme høje skramle lyde når autopiloten lavede hurtige korrektioner på roret. Hans forsøgte at finde ud af hvad det var og efter nogen søgen viste det sig at top lejet til ror stammen kunne rykke sig en smule fra side når der blev korrigeret i en tværsø. Vi forsøgte at stramme boltene, men opgav. Det måtte vente til vi var i havn.
 
Undervejs kom der flere heftige byger hvor vinden var meget kraftig og ca. 2 timers sejlads fra Grenaa måtte både Heine og Helle ofre til havguden.
Vi ankom til Grenaa kl. ca. 19:30 hvor der blev hentet grilmad fra Havnens Pølse vogn.
 
Log data:
Position: 56 24.2526N, 010 55.4411E
Afgang Aalborg kl: 7:30
Ophold i Mou: 11:00-12:30
Ankomst: Grenaa kl. 19:30
Trip log: 55,47 nm
Max vind: 16.6 ms
Max fart i dag: 12.5 kn
Log total: 1517,3
GPS Log i alt for turen: 88.9
 
 
Lørdag d. 21 Juni.
Dagen er blevet tilbragt i Grenaa hvor vi gik en tur til centrum, der er meget langt og der kom en del byger mens vi gik. Efter byturen var der afslapning i båden, frokost med friske fiske frikadeller og nyrøget makrel. Eftermiddagen gik med at montere slingre køjer i båden.
Behøver vi at nævne at det i dag selvfølgelig også blæser mellem 10 og 16 mS.