Cowes, Isle of Wight 23-06-2009

Efter en nat sejlads på fladt vand ankom vi til Cowes på Isle of Wight d. 23-06-2009 kl. 09.50 hvor vi lagde til kaj i Shepards Wharf Marina. Mango kom ind få minutter efter os.

 Nattens sejlads var bestemt ikke afslappende trods det gode vejr, der var masser af trafik. Hen på natten observerede vi et skib foran os med en lidt mystisk lanterne føring (Kraftig rød lanterne i toppen). På AIS’en var den først ikke synlig, men så kom den pludselig frem på AIS’en og den hed ”Coalision Warship” altså et krigsskib. Vi var på vej ind i et militært øvelses område, så vi var lidt spændt på om vi blev afvist af skibet. Søkortet beskrev at det var tilladt at sejle gennem området selv om der var øvelse og at der ikke ville blive skudt før området var tomt for både. Øvelse var markeret med rødt flag eller lys (deraf den røde lanterne). For at være helt sikre forsøgte både vi og Mango at kalde skibet op, men de ville ikke svare os. Pludselig fløj en helikopter med et kraftigt rødt stropelys, over os i lav højde. Den forsatte henover Mango hvor den ligesom standsede i mastehøjde, et kort øjeblik hvorefter den forsatte. Tone på Mango var lidt rystet over helikopteren, men vi blev enige om at forsætte igennem området, som vi da også placerede ude problemer.

Kort tid efter blev vi passeret tæt på, af en hurtig færge med 38 kn fart. Når noget sejler så hurtigt mod en om natten er det lidt uhyggeligt, vi kunne høre den før vi kunne se den.

 Turen ind til Cowes var præget af en kraftig medstrøm, hvor vi flere gange sejlede op mod 10 kn. over grunden. Umiddelbart så marinaen og byen ikke så hyggelig ud, men da vi kom op i byen var der lige så hyggeligt som i de andre engelske byer vi har besøgt. Cowes er lidt af et sejlsports mekka så næsten hver anden forretning i byen er en sejlsport forretning (mest sejlertøj). Der hænger også reklame bannere over gågaden fra diverse sejlsports leverandører.

Om aftenen fejrede vi sankthans aften sammen med Mango, det var en hyggelig aften, men uden bål. Der fejres åbenbart ikke sankthans i England. Elma og Lina fra Mango sov i Barolo denne nat.

 

Logdata:

Triplog: 99.76 nm

GPR log tur i alt: 10865 nm

Motor: 1184.8

Vand 15.3