Besøg på Super yacthen Atlantica

I dag søndag d. 29 Marts har vi været på besøg i en super yachcten Atlantico. I formiddags sejlede vi over til Atlantica for at se om Gabrien stadig havde lyst til at få besøg af os. Vi var lidt spændte på om det skulle lykkedes at få Atlantica at se indvendigt.

Vi sejlede over til Atlantica i dinghyen og blev modtaget på bade platformen af Gabrien og Jan der begge er Crew på båden. Badeplatformen var i øvrigt lige så stor som en gennemsnitlig dansk terasse.

Vi blev budt velkommen og inviteret om bord hvor vi blev tilbudt en rundvisning på skibet, hvilket vi selvfølgelig takkede ja til.

Atlantica er 135 fod lang (41 m) og der arbejder en fast besætning på 8 personer ombord på båden. Det er en såkaldt ”mid size” super yacht, hvilket vil sige at den ikke høre til bland de størtste super yachts. Vi syntes da heller ikke den så, så stor ud ude fra, men vi blev klogere da vi kom ombord.

På Atlantica består besætning af 4 par, der bor på båden året rundt. Atlanticas ejer der er en 72 årig IT milliardær opholder sig på båden ca. 2 måneder fordelt over året.

Ind imellem udlejes båden på uge basis til dem der har råd. Det koster 160.000 USD at chartre båden i en uge (ca 920.000 dkk/uge eller ca. 5400 dkk/time)

 Vi startede med at se den ene af ophold stuerene, der havde samme størrelse som vores stue hjemme. Her var der alt, luksus møbler, bar, ismaskine det sidste nye i lyd og billede. Kæmpe flad skærme der kørt op når det blev tændt og marmor på gulvene. Derefter så vi køkkenet der havde alt havd et moderne køkken skal have i amerikanske størrelser. Det var virkeligt lækkert.

 Derefter begav vi os ned i gæste afdelingen, hvor der var 4 værelser der alle havde eget bad, de 2 af dem havde endda spabad. Her ville det være dejligt at være gæst. Alle værelser var selvfølgelig udstyret med store fladskærme og TV.

 Så var turen kommet til ejerens kabine (owners cabin), der om muligt var endnu mere imponerende. Her var en stor opholdstuet og soveværelse med egen ”walkin closet”. Bade værelset var et kapitel for sig selv, det var på størrelse med alt pladsen i Barolo. Her var der to toiletter, kæmpe bruse kabine og et kæmpe spa bad. Og Heine bemærkde strakt at der også var 2 fladskærms TV på bade værelset.

Herfra gik vi ned i Mandskabs afdelingen, der er området hvor den faste besætning opholder sig når de ikke arbejder. Her havde hvert par et soveværelse med eget bad og et stort fælles køkken/alrum.

 Nu var turen kommet til de øvre dæk, hvor hor der også var en stor stue med bar og et agterdæk hvor man kunne hygge sig med køllige drinks. Kommandobroen hvor skibet styres fra, var ligesom kommando broen på en stor færge. Her var der ALT i moderne navigations udstyr og der var dobbelt af alt.

Det øverste dæk var ret imponerende, her var et stort rundt Jacussi, hvor der altid var varmt vand i. Desuden var der et stort ude køkken med grill, ismaskine og alt hvad dertil hører.

Helt agter var alt ”legetøjet” opbevaret, her stod 2 vandscootere, kajakker og en stor kran til at løfte rundt med tingene. Til båden hører også en ret stor "dinghy" RIB med 115 HK motor og en størrer Speedbåd med 3 stk 160 HK motorer.

 Derefter gik vi ned og så maskinrummet, hvor de 2 hovedmaskiner, generatorer, watermakere var placeret. En yacht af denne størrelse har et enormt forbrug af el og vand og der var da også to kæmpe watermakere der sørgede for vand forsyningen ombord. Desuden var der 3 store generatorer til at sørge for enegi forsyningen.

Atlantica var også udstyret med komplet dykkerudstyr til flere personer og en kraftig dykker kompressor der ville gøre enhver dansk dukkerklub misundelig.

 Efter at have snakket lidt med besætningen på Atlantica var det tid til at sige farvel. Og jeg kan vist roligt sige at besætningen fra Barolo havde fået en stor oplevelse.

Citat fra Henriette, ”dette er stort, bedre end min fødselsdag"

Vi inviterede selvfølgelig besætningen på Atlantica over på en Øl i Barolo, hvis de kom forbi.