post

Besøg af døtre og svigersønner hjemmefra

Siden Barolo kom tilbage til Martinique d. 12-1-2017 er der sket udskiftning i besætningen på Barolo. Den 14. januar afmønstrede Alex og Sus for at udforske Martinique på egen hånd, inden de rejser hjem senere på måneden. Den 20 Juni afmønstrede “onkel” (Jan) og flyttede ud i en lejlighed i Saint Ann, hvor han skal bo i 6 dage inden han rejser hjem.

Det var lidt vemodigt at vinke farvel til Alex og Jan som jo har sejlet med os helt fra Gran Canaria, men det var så dejligt at tænke på at der snart kom besøg hjemmefra.

Den 22-01-2017 kl 18:30 skulle vores døtre og svigersønner ankomme til Martinique og sejle med i 3 uger. Men kl. 06:00 om morgenen ringede de grådkvalte og sagde at deres fly fra New york  var aflyst og de viste ikke hvornår de ville ankomme, men måske først om 4 dage.

Behøver jeg at sige at stemningen på Barolo i en kort periode røg ned på nul punktet. I løbet af dagen løste tingene sig dog og de kunne komme på et fly fra Boston og ankomme til Martinique aften efter med 24 timers forsinkelse. Vi havde forventet at se dem omkring kl. 20:30 i Le Marin, men allerede kl. 19:30 stod de pludselige og bankede på båden. Hvilken dejlig overraskelse.

Vi havde ikke set Heidi og Tobias siden vi sejlede hjemmefra i Juli 2016 og Henriette og Christian havde vi sidst set på Kanaria øerne i septemper 2016. Så gensyns glæden var MEGET stor.

Efter at have snakket lidt på båden og pakket lidt ud, tog vi ud og spiste en rigtig god middag, hvorefter vi hurtigt fandt frem til køjerne da alle var ret trætte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om aften så vi en video hilsen til Heine fra venner og familie hjemme i Danmark. Heidi havde klippet videoen sammen af små klip som hun havde modtaget fra famile og venner. Tusind tak skal i have, den finder Heine frem når vi længtes efter jer.

I går sejlede vi så fra Le marin til Gran Anse bugten, hvor vi nu ligger for anker. Det meste af dagen i går tilbragte de unge mennesker i vandet, hvor der blev snorklet med skilpadder og skudt hornfisk med harpunen. Det samme skete i dag hvor der både blev skudt et par blæksprutter og og flere hornfisk. Så frokosten i dag stod på stegt hornfisk med remulade og selvfølgelig blæksprutte ringe.

Planen er at vi sejler syd på herfra, da de unge mennesker gerne vil opleve Bequia og Tobago Kays igen og vise stedererne til deres kærester.

Inden vi sejler til Bequia som ligger 91 nm syd på, må vi dog et smut forbi Le Marin og hente nye Diesel filtre. I dag da vi startede motoren gik den meget uregelmæssigt og endte med at gå i stå. Vi havde samme oplevelse for et par uger siden dog gik motoren her ikke i stå. Vi troede det var noget i propellen, men efter idag må vi nok konstatere at det var det ikke.

Jeg skiftede begge diesel filtre i dag, uden jeg dog syntes at de var særligt beskidte, dog mere end de plejer. På Kap Verde fik vi også noget meget mørkt og urent diesel på, men tanken fik så også noget ekstra diesel additiv mod diesel pest. Det har vi brugt i mange år.

Efter jeg havde skiftet filtrene gik motoren fint igen, men jeg er dog lidt nervøs for at der kan være noget skidt i tanken. Så inden vi sejler videre skal vi som minimum have nogler flere filtre med.