post

Barolo og besætning er klar til sommertogtet 2018

I går eftermiddags ankom Barolo’s stambesætning (Helle, Heine og Hans), til Lissabon for at tage ud på sommertogtet 2018, som går fra Lissabon til Løgstør i Danmark.
Vi startede med at vaske støvet af Barolo hvorefter vi provianterede til de næste dage. Planen er at sejle op langs Portugal og Spaniens vestkyst mod La Caruna, Derfra over Biscayen og gennem den engelske kanal. Fra den engelske kanal går turen gennem nordsøen til Thyborøn eller alternativt gennem Kiel kanalen. Vi forventer at tage små daglige stræk når det er muligt. Men får vi gode vejr vinduer vil de blive udnyttet.

Vejret her i Lissabon er ikke som det plejer, da der er overskyet og  20-23 gr varmt, forholdvis køligt, sammenlignet med den dansk sommer. Marina personalet fortalte at det er den værste sommer de kan huske, hvor jeg så kunne fortælle dem at det var den bedste sommer i mandsminde i danmark.

Det mærkelige vejr her, kan vi så udnytte til at bevæge os mod nord, da vinden de næste dage vil være svag og sydlig, i modsætning til den normale nordlige vind. Vi har besluttet at udnytte medvinden til at tage langt ben mod La Coruna, så vi forlader marinaen med tidevandet omkring kl 16 idag, for at sejle ud til Cascais, hvor vi ankerer op fo natten. I morgen tidlig sætter vi så kurs mod La Coruna. En tur på omkring 330 nm. som vi forventer tager 2 1/2 døgn. En god del af vejen vil nok blive for motor, da vinden er ret svag.
Vi har sejlet på Portugal og Spaniens kysten et par gange, så det gør ikke noget at vi snupper et langsstræk mod nord, nu da vinden med os.

Herunder ses Weather routing forslaget fra FastSeas