post

Barolo er vel ankommet til Horta

I går aftes d. 19-05-2017 kl. 18:00 ankom Barolo til Horta Marina, hvor vi fik checket ind på marina kontoret samt med told/imigration, hvorefter vi fik anvist en plads i marinaen.
Efter vi havde fortøjret Barolo, fik vi os et dejligt brusebad og tog ud at spise, hvorefter vi væltede trætte i køjen. Her til morgen var det virkelig skønt at vågne, i en køje der lå helt stille.

Turen fra St. Martin til Horta har været noget anderledes end da vi sidst sejlede turen i 2009. Denne gang havde vi kun ganske få timer med motor sejlads (14 timer), hvor vi i 2009 havde i alt 7 døgn for motor.
Heine har også deltaget fuldt i vagterne, således at vi var 3 personer om at dele vagterne. Vi havde 4 timers vagter og 8 timer “fri”.
Heine har klaret vagterne meget ansvarsfuldt og kompetent. Det er flot at en 15 årig knægt, kan påtage sig og gennemføre en sejlads som denne, med fuldt vagt ansvar for navigation, VHF kommunikation og udkig m.m. Skipper er sgu rigtig stolt af ham.

Vinden har generelt  været god hele vejen, med undtagelse af de 2-3 dage hvor lavtrykket var over os. Det er ikke så meget den hårde vind der er problemet, men snarer at når det blæser meget hårdt, bliver bølgerne så store at de nogle gange brækker over båden og det bliver jo lidt vådt og ubehageligt.
Generelt har det været en god tur, hvor vi jo sejlede for sejl langt mere end vi turde håbe på. Vi har 360 l diesel ombord og har stort set ikke brugt noget af det 🙂
Vi kan dog forstå at nogle af vore venner som stadig ikke er nået ind, har haft længere perioder med vindstille.

St. Martin til Horta i tal:

Varighed: 16 døgn og 2 timer
Sejlet distance (beholden): 2293 nm
Sejlet distance (log): 2163
Motor timer: 14
Max fart 16.5 kn (i lavtrykket på 4 m2 sejl)
Vand temperatur:  St martin: 29, Horta 17
Luft temeratur: St. Martin: 30, Horta 19

Her i formiddag har den stået på vask af båden både inde og ude. Desuden er der 4 maskiner vask igang på marinaens vaskeri.

Her er lidt billeder fra turen: