Om Grenada fortalt af Henriette

Nu er vi kommet til Grenada, så vi skulle selvfølgelig ud og se øen. Vi bestilte en taxi chauffør som ville fortælle os en masse & køre os rundt omkring på Grenada. Vi kørte først igennem byen & han fortalte om en masse ting orkanen Ivan havde ødelagt i 2004. Over 90% af bygningerne på øen blev ødelagt, så den voldte store skader. Derfor så det også ud som om at der var mange huse der var nye, men de var ikke nye, de var bare sat i stand efter orkanen. Men der døde kun 5 mennesker.

Vi kørte på nogen meget smalle veje op ad et bjerg, for vi skulle op se et vandfald. Da vi nåede der op var der en masse biler og en masse turister, så vi måtte gå hen til vandfaldet. Det var rigtig smukt & idyllisk. Der var nogen lokale der stod oppe på toppen af vandfaldet, som var ca. 20 meter højt, og så sagde de nogen lyde og sprang ud over, & dem der havde taget billeder af det skulle betale for det.

Vi gik tilbage til taxien og kørte lidt videre. Vi kom til et lille hus, hvor vi skulle ind og smage rom punch. bagefter kørte vi op ad & vi kunne mærke der blev koldere. Vi kørte igennem en regnskov så der var en masse fine træer og bambus og andet grønt.

Det næste sted vi stoppede ved var en vulkan sø, men man skulle betale for at se den og de ville have us dollars og vi havde kun ec dollars, så vi kørte bare videre. Vi stoppede da vi kom til en by, og vi gik rundt og kiggede i 30min imens vores taxi chauffør fik sig noget mad. Vi var de eneste ”hvide” i byen, så folk kiggede meget. der var da også flere børn der sagde: Hello white people. Vi gik over til vores taxi igen og kørte hjem ad. Vi så for resten også flere skoler, og de er godt nok ikke som dem vi har der hjemme. Børnene har skole uniformer på og de går på nogen meget lille og gamle skoler.

Der er også stor forskel på menneskerne, enten er de rige eller så er de fattige. Der er nogen huse der bare er lavet af tagplader og er mindre end mit værelse, & der er andre huse der er kæmpe store og helt nye.  Til sidst var vi hjemme ved marinaen igen og alt i alt tog turen 4 timer.