post

La Coruna til Baiona – Undervandsjagt og besøg på vingård

Barolo har nu sejlet ned langs den spanske nordkyst og er nået til Baiona, som er den sidste spanske havn inden vi sejler til Portugal.

Vi nød virkelig at være kommet ned til lidt varme i Spanien og det endte da også med at vi tilbragte 6 dage i La Coruna. Der var Tall Ship de sidste dage vi var i La Coruna, så der var masser at se på og mange af mennesker i byen.
Heine var så uheldig at falde i vandet fra broen, hvor han tabte sin Rayban briller, så skipper fik nu mulighed for at prøve dykkerudstyret af. Brillerne blev da også samlet op, men uha hvor er vandet koldt.

Dyk efter Heines Rayban solbriller i havnen ved La Caruna

Dyk efter Heines Rayban solbriller i havnen ved La Caruna

Den sidst aften vi var i byen var der stor koncert, som vi ville op at se på, men der var stuvende fuldt af mennesker, så det var svært at komme frem. Desværre fik skipper stjålet sin tegnebog af en spansk lommetyv. Der var ikke så meget pengene der var der i, men mere de 2 kreditkort og kørekortet som nu er væk, øv, øv, øv. Der er bestilt nye kreditkort, men kørekortet ved vi ikke lige hvordan vi får. Hvis der er nogen der ved hvordan man får et nyt dansk kørekort mens man opholder sig i udlandet, så send os en mail. 

Fredag d. 12-8-2016 kl. 09:50 sejlede vi fra La Coruna med kurs mod Camarinas, hvor vi ville ligge for anker et par dage. Solen skinnede og der var lidt vind at sejle på i starten, men ret hurtigt døde vinden og vi måtte have gang i motoren igen, igen. Vi kastede anker i Camarinas kl. 17:30 og kort efter ankom North Star, som også smed anker i bugten. Turen fra La Coruna til Camarinas var på 45 nm. Den anden danske båd Margrethe var komme lidt senere afsted fra La Coruna og valgte at ankre op i en bugten lidt længere oppe af kysten.

Næste morgen stod vi op til en lidt kold og diset morgen, hvor der hang en kold dis over bugten. I løbet af et par timer lettede det dog, men selve indsejlingen til Camarinas var dækket af tåge hele dagen. Det skulle vise sig at være noget der kom til at genere os de kommende dage.

Da disen var lettet havde Heine bestemt sig for at den skulle stå på undervandsjagt, så han iførte sig våddragt og fandt harpunen frem. Nu skulle den prøves for første gang.

Vi sejlede over til den anden side af bugten og Heine sprang i vandet og jagten blev indledt. Efter et par skud med harpunen lykkedes det ham at skyde en fisk og sikke et smil den glade jæger kom op af vandet med.

DSCN0108

DSCN0114

Næste morgen havde vi bestemt os fra at sejle videre fra Camarinas, sammen med North star. Vi lettede anker kl. 09:25 med kurs mod Ria de Arosa, hvor vi ville ligge for anker.

Lige da vi kom ud af bugten fik vi radio kontakt med Margrethe, som lå 3 nm bag os. Tågen hang desværre tungt over kysten, så den stod på instrument sejlads og koncentreret udkig. Hvor var det ærgerligt at sejle forbi den flotte kyst ved Capo de Finisterre, uden at kunne se andet end en hvid tåge.

Da vi ingen radar har, forsøgte vi at ligge lige efter North star, som så gav os et praj om både uden AIS. Efter at have sejlet i tåge hele dagen, var de fantastisk at sejle ind i bugten ved byen Ribera, og se at tågen lettede og solen gav os lidt varme igen. Vi ankom kl. 18:00 og turen fra Camarinas til Rebeira var på 52 nm.

I løbet af en halv time havde både Margrete, North star og Barolo kastet anker side om side. Besætningen på North star, var som sædvanligt hurtige til at tage en dukkert i det 15-16 grader kolde vand. Der må være masser af Vikinge blod i den familie. Vi lå i Rebeira 2 dage, men var desvære stadig plaget af den kolde tåge dis om morgenen.

Tirsdag d. 16-8-2016 sejlede vi fra Rebeira til byen Vilanova, hvor vi lagde os i marina, mest på grund af at der var lovet regn om natten og næste formiddag. Dette er en virkelig kedelig marina, men den ligger tæt ved byen Cambados, hvor det er værd at besøge den gamle bydel.

IMAG2589

Efter vi var ankommet gik vi en tur op i byen og fik en kop kaffe sammen med Kim, Marie og Michaela fra Norh star. Mens vi drak kaffe fik Marie arrangeret at vi kunne besøge vingården, Martin Codax, som ikke ligger langt fra Cambados.

Vi fik fat i et par taxier og snart var vi på vej til Martin Codax, samtidig fik vi fat i besætningen på Margrethe, som også sprang i en taxi og fulgte efter os.

Vi startede rundvisningen på Martin Codax kl 17:00, hvor vi under rundvisningen blev belært om de forskellige metoder man brugte på Martin Codax for at frembringe den helt rigtige smag på vinen. De laver kun hvidvin på Martin Codax i Cambados, alt vin bliver lavet på den samme drue men efter forskeligge metoder.

IMAG2595

IMAG2597

IMAG2607

Efter besøget ved Martin Codax, tog vi en taxi til Cambados hvor vi var på rundtur i den gamle by, med et lille futtog.

IMAG2628 IMAG2622 IMAG2635 Derefter tog vi på Restaurant sammen med besætningen på North star og Margrethe, hvor vi havde en rigtig hyggelig aften.

Onsdag d. 17-08-2016 sejlede vi fra Vilanova til øen Islas Cies hvor vi kastede anker og nød solen.

Det var en tur på 25 nm, hvor vi havde vind til at sejle det meste af vejen.

Sjovt nok lå vi på nøjagtigt samme sted, for præcist 8 år siden da vi sidst var på langtur. Her fejrede vi nemlig norske Elma’s 7 års fødselsdag, i dag blev hund 15. Det var sjovt at sende hende en fødselsdagshilsen fra Islas Cies præcist 8 år efter.

IMAG2645

IMAG2644

Nu er vi som tidligere nævnt sejlet til Baiona, hvor det har regnet her i formiddag, så den har stået på intensiv skole for Heine og storvask på det lokale vaskeri.

Nu skal vi op at se lidt mer på byen.