post

Gensyn med St. Vincent og Grenadinerne

Siden vi fik besøg af vores døtre og sviger sønner er vi igen sejlet syd på mod St. Vincent og Grenadinerne. Det var et stort ønske fra begge vores piger at gense Bequia og Tobago Cays, så derfor sejlede vi fra Martinique d. 25-01-2017 kl. 19:30 med kurs mod Bequia. Vi valgte at sejle natten over for så at ankomme til Bequia næste formiddag. Nattens sejlads var meget behagelig, med let vind og ikke så meget sø. Der var dog nok sø til at Christian og Henriette blev ramt af lidt søsyge, men det var nok mest fordi at de gik ned for at se en film 🙂

Efter at have besøgt Bequia sejlede vi videre til Canuan hvor vi tog en enkelt overnatning og derfra sejlede vi videre til Salt Whisle aay på Myreau. Salt Whisle bay har siden 2009, hvor vi var her sidst, udviklet sig til lidt af en turist magnet. Der er masser af moringsbøjer og en hel del strandbarer, der forsøger at lave lidt forretning. Inden mørket faldt på endte vi med at ligge 26 både i den lille bugt, hvoraf størsteparten var charter både.

Selv om Salt Whisle bay er forholdsvis godt beskyttet rullede vi en dele om natten og valgte derfor at sejle til Chatham bay på union island. Chatham bay ligger virkelig godt beskyttet når det blæser og  når der er swell, så de sidste to nætter har vi tilbragt her.

Tiden i Chatham bay er gået med snorkling, fiskeri og Henriette og Christian gik en lang tur tværs over øen til Clifton.

Chatham bay er virkelig dejlig og der er rigtig god snorkling. Heine og Tobias begyndte også på en ny form for fiskeri, hvor de lå i vandet med dykkermaske og snorkel og havde en fiskesnøre og krog i hånden. Så kunne de jo nemt svømme hen hvor der var fisk og tydeligt se når fisken bed på krogen. Som mading brugte de kødstykker fra mindre fisk, som de havde fanget på brødstykker.

De stoppede dog fiskeriet, da lugten fra maddingen, åbenbart havde tiltrukket en stor ulækker muræne. Den havde de ikke lyst til at få på krogen når de selv lå i vandet. Vi har dog fået både friskfangede blæksprutter og fisk til frokost.

I går sejlede vi fra Chatham bay til Clifton, for at købe lidt ind og komme af med affald. Fra Clifton sejlede vi til Salina bay, på Myreau, hvor vi har tilbragt natten. Fra Myreau gik turen så ud til Tobago Cays, som blot ligger nogle få sømil fra Salina bay.

Tobago cays var helt som pigerne huskede det og hele dagen gik med snorkling og strandliv. Det lykkedes også denne gang at se en Nurse haj ude på revet. Denne gang lå den dog og sov.
Vi besluttede os for at tilbringe natten på Tobago cays, men det blev desvære en meget urolig nat med hård vind (40 kn i stødene), så båden hoppede og dansede en del, ja vi oplevede enda at “banke pæle” mens vi lå for anker. Rocna ankeret holdt dog godt fast i bunden, så Barolo blev hvor vi havde parkeret den.

I går sejlede vi så fra Tobago Cays tilbage til Salina bay på Myreau, hvor vi har tilbragt en forholdsvis rolig nat. De næste dage går turen nordpå mod Martinique, hvor vi først må tilbage til Bequia for at checke ud fra St. Vincent og Grenadinerne.