Tur til Lisboa

Vi ligger stadig i Cascais og venter på at få motoren lavet, så mandag d. 8 september havde vi bestemt os for at tage en tur til Lisboa. Vi ville ind og se europas største Oceanario.
Inden vi kunne tage af sted måtte vi først hejse Frode op i masten på Mango, så han kunne få udskiftet hans tynde coax kabel med et nyt og tykkere RG213 kabel.
 
Kl. 12:00 var vi klar til at tage til Lisbao sammen med Finn og Reidun fra Hilde. Vi tog toget fra Cascais til Lisboa (Cais do Sodre) 3.60 Eur for en retur billet. Fra Cais do Sodre tog vi metroen til Oriente hvor Oceonariet ligger.
Metroen stationen i Oriente ligger midt i et enormt shopping center (Vasco da Gama), som vi måtte gå igennem for at komme ud til havne promenaden hvor oceanariet ligger.
Pigerne var helt store i hovedet over dette enorme shopping center, men vi var ikke i Lisboa for at shoppe, så vi måtte videre.
Oceanariet i Lisboa er opbygget som Oceanariet i Hirtshals, bare meget større. Man går rundt i en rute omkring den enorme oceanarie tank. Ruten er i to plan hvor man på ”overflade” niveauet passerer gennem et område med arktisk klima hvor der er pingviner, derfra ind i et område med bævere og derefter til et subtropisk område. I det nederste niveau kan man se ind i oceanarie tanken og op til overfladen hvor pingviner og bæverne svømmer.
Det er virkelig imponerende og naturtro i oceanariet, og et besøg her kan varmt anbefales.
 
Efter oceanariet var det tid til en lille opfrisker i en cafe udenfor, derefter begav vi os hjem over. Pigerne var dog ikke helt tilfredse med at de ikke fik lov at shoppe på vej igennem shopping centeret. Vi var tilbage i Casacis kl. 19:30.
 
I dag onsdag d. 10-9-2008, er der endelig kommet mekanikere til motoren, så nu er der udsigt til at vi snart kan komme videre fra Cascais. Ikke fordi Cascais er en dårlig marina, der er super dejligt her og faciliteterne er tip top. Men vi nu har lagt her i en uge og Cascais marina er heller ikke billig, lige knapt 40 eur/døgn.