post

St. Vincent og Grenadinerne

Det er noget tid siden vi har ladet høre fra os, men vi er skam stadig i live :-).  Vi har ikke rigtigt haft  noget internet i det område vi har sejlet i, men nu har vi fået net igen.

Efter at have tanket vand, sejlede vi den 3. januar fra Bequia med kurs mod Canouan, som var en lille smut tur på godt 20 nm. Canouan hører med til St, Vincent og Grenadinerne og er en lille ø med kun en lille by. Vi lagde os for anker i bugten Charlestown bay, hvor vi lagde os længst mod nord i bugten, for at slippe for de værste dønninger.

Vi var et smut i land og gå en tur, her var stille og roligt og ikke mange turister.

Næste morgen, d. 5-1-2017 lettede vi anker og satte kurs mod Tobago Cays, som er er hestesko rev der ligger helt ud mod Atlantens bølger. Bag ved revet kan man ligge forholdsvis roligt og opleve en helt fantastisk udsig og ikke mindst snorkling. Her er der mulighed for at snorkle med Manta rays (store rokker), skilpadder, nurse sharks og meget mere.

Vi lå for anker på Tobago Cays i to dage, hvor der blev snorklet og kigget på de små øer bag ved revet. Se billeder herunder.

Efter Tobago Cays sejlede vi ind til Clifton harbour på union Island, hvor vi lagde os på en moring bøje, da der var ret fyldt i bugten ved Clifton. Turen var på blot 4.3 nm.

Det blæste en del, men til trods for at der var lidt sø i bugten var det dog roligere en på Tobago Cays. Vi var inde og se lidt på Clifton og den lignede sig selv, i forhold til da vi var der for 8 år siden. Det eneste der var ændret en del var priserne. Vi syntes det var dyrt for 8 år siden, men vi kan kun konstatere at Caribien og specielt ikke St. Vincent og grenadineren er blevet billigere. Alting er blevet meget dyrt her og det kan klart betale sig at proviantere stort ind på Martinique.  Det turistede steder så som Bequia og Union Island kører med et meget højt pris niveau, og nærmere sig et niveau der kan hindre turister i at komme her. Det siges bl.a de lokale at de amerikanske sejler turister, har svigtet gennem de sidste par år.

Men til trods for de høje priser er der jo bare dejligt her.

Den 7-01-2017 sejlede vi fra Clifton til Chatham bay, på læ siden af Union Island. Det blæste godt og der var en del sø omkring Clifton, men da vi kom over til Chatham bay var der helt roligt.

Vi lagde os nordligt i bugten og meget tæt på land, hvilket bevirkede at vi kom til at ligge på helt flat vand og nogenlunde i læ for vinden.

Chatham bay er simpelthen fantastiske, her er en super strand og helt fantastisk snorkling. Heine og skipper var ude at snorkle efter hummer (Lobster) som de siger her. Men dem vi kunne finde var alt for små til at spise.

Vi besluttede os for at blive i Chatham bay i endnu en dag, hvor Alex og Jan tog på en længere spadser tur til Clifton for at hæve penge, da vi havde brugt alle vores EC på en lille strand Restaurant dagen før. Sus lagde sig på stranden hele dagen og Helle og jeg lavede vedligehold på båden, mens Heine snorklede efter hummer. Senere tog Heine og jeg ud i dinghy’en med fiskestangen for at se om vi kunne fange lidt fisk. Vi fangede da også nogle små fisk bl.a små Groupers. Hen mod aften blev jeg sat af dinghyen for at lave aftensmad, mens Heine ville forsøge at fiske nogle blæksprutter som han havde set mens vi snorklede. Der gik ikke længe før Heine kalde op på VHF og meldte at de her blæksprutter var ret vilde når det bed på krogen og de sprøjtede både ham og Dinghyen til i blæk. Efter nogle minutter vendte Heine tilbage til båden med tre blæksprutter og godt smurt ind i blæk. Både blæksprutter og fisk blev tilberedt på grillen.

Den 9-1-2017 sejlede vi videre mod Bequia, hvor vi ligger nu. Det var en tur på 26 nm , hvor vi havde vinden imod, da det blæste fra NØ. 

Vi har clearet ud med Customs og Immigration og i morgen tidlig går det nord på mod St. Lucia. og derfter mod Martinique, hvor Alex g Sus skal afmønstre den 14-01-2017.