post

Sejlads til Amsterdam via Ijsselmeer og Markermeer

Barolo har nu ramt storbyen Amsterdam hvor vi ligger i Sixhaven Marina lige midt i Amsterdam.

Tirsdag d. 19-07-2016 sejlede vi af kanalerne fra Warden til Stavoren der ligger ved Ijsselmeer. Vi skulle ad en omvej via Sneek p.g.a af  noget arbejde på en motorvejs bro. Vores folder med kort over standemaste route dækkede kun dårligt omvejen ved sneek, da det ikke normalt er en del af stande maste route, så vi sejlede lidt i blinde ind i mellem, men vi fandt dog rundt om Sneek og drejede lidt ved et uheld ud mod Stavoren, hvilket vi ikke har fortrudt. Denne vej ud mod Ijsselmeer er noget dybere en over Lemmer, og vi var lidt træt af indimellem at pløje fuger i kanalbunden vi har da ogå ramt et par sten indimellem.

Ved Stavoren valgte vi at blive sluset ud af kanalerne og ligge os i Marinaen der ligger ud til Ijsselmeer.

IMAG2416 IMAG2417

Det var rigtigt dejligt at komme ud til noget større vand, hvor luften var knap så trykkende og ikke mindst hvor der var mulighed for at bade lidt.

IMAG2425

Onsdag d. 20-07-2016 smed vi fortøjninger i Stavoren og satte kurs mod Amsterdam. På turen skulle de to store søer Ijsselmeer og Markermeer krydses, hvilket gav os mulighed for at lufte sejlene. Vinden vidste sig at være ideel for sejladsen til Amsterdam, så motoren måtte kun igang ud og ind af havnene og for at komme igennem sluserne ved markermeer og Amsterdam.

Vejret var bare helt perfekt, halvvind, maser af sol og flad sø, så vi nød virkelig at kunne sejle for sejl igen.

IMAG2433

Til frokost valgte skipperinden at lave pandekager til sine drenge, det vare bare godt, men jeg tror nok der var lidt lunt i kabyssen.

IMAG2435

Efter en god dags sejlads, på 40 sømil, ankom vi til Sixhaven marina i Amsterdam ca. kl. 16.

Dagen er gået med sightseeing i Amsterdams hyggelige gader.

IMAG2440

IMAG2443 IMAG2442