post

Så er Barolo og besætning snart på vej over atlanten

Vi ankom til Puerto Mogan på Gran Canaria d. 3. nov 2016, for at forberede os på turen til Kap Verde og til turen over atlanten til Karibien.
Den 5. nov. fik vi to nye besætningsmedlemmer ombord, nemlig Alex og Jan, der skal sejle med os hele  vejen over Atlanten og nogle uger i Karibien.

Vi har brugt den sidste uges tid på at proviantere mad og drikke og ikke mindst få stuvet det væk i båden. Det betyder at der stort set ikke er flere skabe eller hulrum på Barolo der er stoppet med diverse fødevarer, konserves og drikkevarer.

Vi har selvfølglig også brugt dagene på at lave små reparationer på båden. I går blev der udskiftet både vandhane i køkkenet og monteret ny trykvandspumpe. Det er dejligt at have fået nogle hjælpsomme praktiske hænder ombord på Barolo.

Der er blevet lavet færdigretter, til turen til Kap Verde, så vi ikke skal bøvle for meget med maden de første par dage i søen. Her er den nye chef kok i gang med madlavningen.

dsc_0275

Der har selvfølgelig også været tid til at hygge os i de behagelige klima her på Gran Canaria. Alex er den mest morgen friske, han er blevet “vinter bader” og starter hver dag med en svømmetur på stranden i Mogan.
Besætningen har knoklet for at få det hele klar men, men der bliver da også tid til en slapper i hængekøjen. 

Onkel Jan hygger i hænge køjen

Onkel Jan hygger i hænge køjen

Der har også været tid til at tage på sightseeing i Las Palmas og en køre tur rundt på øen.

I dag har vi tanket båden med diesel, så vi nu har 210 L diesel i tanken og 100 L diesel i dunke. Så skulle vinden forsvinde nogle dage er der mulighed for at starte motoren. Alt den ekstra proviant, vand og diesel har da også tynget Barolo godt ned, så vand linien visse steder er under vand.

Efter vi havde tanket diesel, sejlede vi ud for at bade og skrubbet bunden på båden. Vi smed ankeret ud for Anfi Taouro  og mens de andre badede tog Heine og Skipper  dykker udstyret på for at få skrubbet bunden. Vi fik i samme omgang også skiftet sink anoder på skruen, så den nu kan klare et stykke tid mere.

Planen er at vi sejler fra Gran Canaria i dag d. 13 nov. og sætter kursen mod Mindelo, på Sao Vincente, der er en del af Kap Verde øerne. Vi forventer at turen tager 6-7 dage.

Vi vil løbende opdatere hjemmesiden med små status meldninger og positions opdateringer fra vores satellittelefon.