post

Så er Barolo snart på vej mod nord

Vi havde set frem til en hyggelig pinse ved vores datter og svigersøn i Hvidovre, men et kig på vejrudsigten Lørdag formiddag fik hurtigt ændret på de planer…

Vi har nu i et stykke tid gået og kigget vejrudsigter for at sejle Barolo fra Gran Canaria og til det europæiske fastland. Men vinden omkring Canaria øerne har som normalt været nordlig.

Derfor kørte vi også fredag eftermiddag fra Løgstør, over til Heidi og Tobias i Hvidovre, for at tilbringe Pinsen med dem.

Lørdag formiddag efter morgenmaden checkede jeg som sædvanligt vejrudsigten for den del af Atlanten, og kunne nu konstatere at 3 ud a 4 vejr modeller viste at vi kunne få en mulighed for at sejle Barolo mod nord tirsdag d. 22 eller onsdag d. 23. maj.

Der bevæger sig et lavtryk ind fra vest, som får den nordlige vind til at droppe i styrke og vinden drejer fra nord til vest, for til sidst at give os et skud i rumpen mod nord.

Den mulighed kunne vi ikke forpasse, så i løbet af formiddagen lykkedes det os at få billetter til Gran Canaria, samme aften kl 19:10 med ankomst til Gran Canaria kl 23.30. Det skal dog nævnes at det ikke var de billigste billetter vi har købt til Gran Canaria :-), men afsted det kom vi.

Vi ankom til Barolo ved midnats tid, og har idag tilbragt dagen med at gøre Barolo klar til turen.

Båden har fået vasket støvet af, propellen og bunden er skrubbet, der er blevet montere nyt zink på propellen. Der er bestilt abonnement til sat tlf, Mad beholdning er gået igennem og indkøbslisten er opdateret, så i morgen står den på indkøb og tirsdag sætter Barolo kurs mod Portugal eller Nord spanien afhængigt af hvor længe vi kan drage nytte af lavtrykket.

Hvis vi sejler herfra tirsdag, vil vi have kryds om mellem Gran Canaria og Fuerteventura, men vinden vil så gå mere og mere i vest for tilsidst at give os agten for tværs, efterhånden som vi nærmer os Portugal.

Planen er så at efterlade Barolo i Portugal eller spanien, indtil Juli måned så tager ned og sejler hende hjem til Danmark i vores sommerferie.

Vi opdaterer dagligt status på turen mod nord. Vi forventer 5-8 dage på vandet afhængigt af hvorlænge vi kan drage fordel af vinden.

Ps. Vejret i danmark er mindst lige så godt som her, så nyd det.