post

En opdatering fra kattegat

Inden vi drager på langfart er vi taget på en uges test tur med Barolo, for nu at konstatere at alt fungere som forventet. Kursen er sat mod FTLF pinsetræf i Ebeltoft.

Vi drog fra Løgstør mandag eftermiddag, efter at have brugt Kristihimmelfart dagene på at rydde op i huset, sælge bilen og tage til guldbryllup om søndagen. Besætning er Helle og jeg, Heine er hjemme for at passe huset og sin skole. Det er jo med at få den sidste skoledage med, der er ikke mange tilbage.

Vi har kun haft svag vind på vej ud af fjorden og derfor blev motoren flittigt brugt. Vi tilbragte mandag nat i Aalborg hvorefter vi sejlede mod Hals tirsdag morgen. På vej mod Hals ville jeg som sædvanlig kigge til motoren og kunne konstatere at der var lige lovlig meget luft i kølevandet.

Vi lavede en aftale med Hals motorservice om at kigge på det onsdag morgen, derfor overnattede vi i Hals fra tirsdag til onsdag. Om aftenen prøvede vi diverse gode råd omkring luft i kølevandet via god hjælp fra Bavaria gruppen på facebook, men vi fandt ikke den rette løsning.
Onsdag morgen kl. 08:00 mødte service manden fra Hals motorservice op og han kunne også konstatere at der var for meget luft i vandet. Vi prøvede lidt forskelligt men det endte med at han mente at der ikke kom nok vand ind gennem indtaget i motorbenet. Han hentede en gammel Brandslukker med trykluft som han brugte til at blæse trykluft ud gennem søvandsventilen i motor benet. Derefter blev slangen monteret igen og problemet med luft i køleslangen var borte, sammen med trykluften der blev blæst ud gennem motor benet 🙂

Nu var det bare med at komme afsted mod Ebeltoft da der var lovet vind fra nordøst. Vi sejlede fra Hals kl 08:50 med kurs mod Ebeltoft. Der stod ganske rigtigt 8-10 m/s vind fra nord øst da vi sejler fra Hals. Hu hej hvor det går med fulde sejl og 8 kn fart i den rigtige retning.
Men som de så mange gange sker på Kattegat dør vinden langsomt ud og efter et par timer er der nu kun 2-3 m/s vind og motoren er blevet startet. Solen skinner fra en skyfri himmel.

IMAG2084

IMAG2088

Vi nyder det dejlige vejr, selv om man godt kan mærke at det er lidt køligt på vandet, grundet det stadig kolde vand.

Til frokost diskede Helle op med en helt fantastisk tunsalat med kapers, bare lækkert.

IMAG2090

Nu står den på polering af cockpittet. Vinden er kommet svagt igen, så vi sejler støt der udad med 5 kn.

Skipperinden fik dog også tid til en slapper på fordækket.

IMAG2092