post

Barolo er ankommet til Portugal

I går d. 28 maj 2018 kl 14:00, ankom Barolo til Portugal. Vi er sejlet op af floden Tajo og ligger fortøjret i Marina Parque das naqoes i Lisabon. Turen fra Gran Canaria til Portugal kom til at tage lidt længere end først forventet.

Turen op  langs Gran Canaria var meget behagelig, da der ret usædvanligt var vindstille. Da vi kom fri af Gran Cananria, kunne vi sejle med vinden foran fra tværs og med halvvind i let vind.
Det ellers gode vejrvindue ændrede sig undervejs, så vi havde modvind de sidste 3 døgn mod Portugal. Heldigvis ikke en kraftig modvind (12-24kn), men dog rigeligt til at vi fik godt med banke ture og vand ind over båden.
Det var svært at holde en god fart overgrunden da vi konstant havde 1 kn modstrøm og til tider 2 kn imod. Det kan godt være lidt frustrende når nu ellers båden flytter sig med en rimelig fart gennem vandet. Men sådan har vi jo selv valgt det skulle være, når nu vi ville sejle mod den Canariske strøm 🙂

Vores sejlede distance er 914 nm og den beholdne distance er 769 nm. Hvilket svarer til 145 nm modstrøm, eller et helt døgns sejlads ekstra grundet modstrømmen.

Vi blev som sædvanligt godt modtaget af Marina personalet her i Portugal, der altid er smilende og hjælpsomme. Hvilket igen bekræftede os i vores forelskelse i Portugal og Portugisere. Siden vores første langtur, i 2008, har Portugal og Portugisiske øer altid været vores favoritter og er det stadigt. Portugisere er generelt et imødekommende, hjælpsomt og smilende folk også selvom vi ikke forstår bare en smule Portugisisk. Sammenlignet med Spanien er det dog stadig nemmere at kommunikere med Portugisere da mange Portugisere forstår og taler engelsk.

Da vi var blevet fortøjret i marinaen gik vi straks igang med at vaske og afsalte båden, som var godt smurt ind i et tykt lag atlanterhavs salt. Vi opdagede også at vi havde taget vand ind i forkahytten, så vores madras derude var fugtigt. Så nu stod den også på afsaltning af madrasser 🙁 Øv…
Vandet er formodentligt  kommet ind omkring kabel gennemføringen til ankerspillet, hvilket er sket for os før. Så i dag skal det pakkes om. Utroligt at søerne kan nå at fylde ankerbrønden som jo er mer end en meter dyb.

Herefter var det tid til et dejligt brusebad til os selv, hvilket vi virkeligt trængte til efter 6 døgn mere eller mindre iklædt sejler tøj. Vejret hernede er slet ikke det vejr som danmark er blevet forvænt med i Maj, så det har i lange perioder været nødvendigt med sejlertøj for at holde varmen og vandet ude. Pt. ca 15 grader i Lisabon.

I morgen aften flyver vi til København og forventer at være i tilbage i Løgstør natten mellem onsdag og torsdag, så vi kan møde på arbejde igen torsdag formiddag.

Planen er så at vi tager tilbage til Barolo d. 1 Juli og begynder at sejle mod Danmark, i kortere etaper.