Guernsey-Brest 24 og 25 Juli


Torsdag den 24 Juli sov vi længe, da vi jo ikke havde fået meget søvn natten før (vi sejlede jo fra Cherbourg kl. 02:45 og havde ikke sovet siden)

Efter en hurtig morgenmad kunne vi sejle ud af havnen kl 10:30 for at tanke 173 liter diesel (den er afgiftfri på Guernsey 7.22 dkk).

Kl. 11:00 sættes sejl med kurs mod Brest, en tur på ca. 140 nm. Vi har vinden med os men strømmen i mod, så vi skulle nok have ventet i havnen et bar timer på at få den rigtige medstrøm. Men vejret var superdejligt, så vi kunne godt leve med lidt modstrøm.

Det var bare dejligt at have vinden med sig og slippe for at banke pæle i hård modsø, som vi syntes vi er ved at have fået nok af.

Ved 18 tiden spiser og vi når lige at spise færdigt inden vinden pludselig springer til ret i mod os og frisker til 10 ms (Øvv.. nu igen)

Vi forsætter mod vinden for storsejl og motor. Efter et par timer falde vinden igen til 5-7 ms, men er stadig imod. Sådan forsætter det hele natten.

Ungerne ser film sover og læser mens Helle og Hans skiftes til at holde udkig, mens autopiloten sørger for det praktiske.

Om morgenen ca kl 9:00 ankommer vi til ”Channel de Four” som er et smalt stræde som helst skal passeres i medstrøm. Men vi er for tidligt på den, strømmen vil først vende ca. kl 11:00. Det betyder at vi nu sejler i 4 kn. modstrøm. Ved 11 tiden vender strømmen og nu går det til gengæld stærkt den anden vej.

Ved Channel de four har vi for øvrigt, for første gang kontakt med altlanterhavet, vandet her er kun 12 C så det er en kold morgen.

 

Efter Channel de four har vi kurs med indsejlingen til Brest, nu igen med modstrøm da tidevandet løber ud. Det er en smuk indsejling med høje klipper og gamle fæstning værker fra 2. verdenskrig. Brest er i dag en stor flådehavn for den franske marine. Vi skilles her fra Rea som sejler til Camaret uden for Brest, Rea vil sejler længere ind i Brittany hvor vi i stedet vil forsætte til La Coruna i spanien.

 

Vi anløber Marina Le Moulin Blanc kl. 14:30, hvor vi spiser suppe mens vi venter på at aftensmaden skal blive færdig. Kl 17:00 spiser vi aftensmad og slapper af. Vi har endnu engang indhentet Klara og Lars fra sverige, som også er på Vej til Karibien. Sidst vi så dem var i Cherbourg.

Vi bliver i Brest indtil vi har en god vejrudsigt til at krydse Biscayen.

 

Logdata:

Trip: 165.21 (141 GPS nm, dvs. 24 nm modstrøm puha….)

Total: 2553

Vand 16

Motor: 264 t

GPS log tur i alt: 1110 nm

GPS total 2552

UA-12793885-2